Hoe prachtig Polen is, realiseerden we ons eigenlijk pas toen we het land in 2001 verlieten. Nederland werd onze nieuwe “plek op de wereld”.
We hebben achteraf geen spijt , want dankzij de verhuizing hebben we ons eigen land opnieuw ontdekt. Vervolgens zijn we met ons reisbureau “Ontdek Polen” gestart. “Ontdek Polen” is een kleinschalig reisbureau dat sinds 2013 reizen en excursies naar Polen organiseert( Krakow, Wieliczka, Zakopane).

We, de eigenaren Magda en Sławek, zijn afkomstig uit de regio Małopolska, uit Oswiecim(= Auschwitz) om precies te zijn. Om onze geschiedenis van 20e eeuw goed te begrijpen moet je juist in dat gebied zijn geweest. De regio staat model voor de grillige geschiedenis van het land. Zo is Krakow, oftewel Krakau, als historische hoofdstad met culturele sfeer stevig verbonden met onze geschiedenis en vormen de concentratiekampen in Oswiȩcim het symbool van een duistere periode in de Europese geschiedenis. Als voormalig inwoners kennen we elke bijzondere plek in de regio, waar we u graag langs zullen voeren.

Ontdek Polen’ staat voor goed georganiseerde reizen, gebaseerd op groot enthousiasme en geestdrift, waarbij veel ruimte is voor uw eigen inbreng en uw eigen wensen. De reis moet tenslotte úw droomreis worden.
Wij zijn oorspronkelijk Pools, maar spreken goed Nederlands en in staat hoogwaardige toeristische diensten in Nederland te leveren.
Tijdens ons verblijf in Nederland hebben we alle nodige kennis opgedaan met de Nederlandse cultuur en het functioneren van de Nederlandse samenleving.
Het starten van ons reisbureau was een spontane beslissing, omdat we merkten dat de belangstelling voor Polen en en haar cultuur toenam. De vragen die hieruit voortkomen beantwoorden wij met passie en grote motivatie.

De missie van ons bedrijf.

De nieuwsgierigheid en het enthousiasme van reizigers overwinnen de onzekerheid en de angst voor het onbekende. Wat onbekend, onbereikbaar en ver weg is, intrigeert ons het meest.Zo zijn Polen bijvoorbeeld gefascineerd door de Mediterrane en Aziatische cultuur terwijl Nederlanders steeds nieuwsgieriger zijn naar het Poolse volk en hun gewoonten.

Ontdek Polen” is opgericht om de andere Europeanen de potentiele mogelijkheden van Polen te laten zien. In het westen van Europa wordt Polen geassocieerd met de Tweede Wereldoorlog . Soms ziet men Polen als slachtoffer terwijl we de andere keer als helden worden beschouwd.Onze bedrijf wil helpen deze clichés te veranderen. Polen verdient om opnieuw, door toeristen, te worden ontdekt: Vanwege het eigen karakter, de prachtige natuur en de rijke historie

Het land biedt veel onontdekte plaatsen en verborgen geheimen die het stuk voor stuk waard zijn (opnieuw) te worden onthuld. Polen is een land waar dromen nog waarheid kunnen worden! ‘Ontdek Polen’ kan u daarbij helpen!

Ons reisaanbod bestaat uit reizen naar het zuiden van Polen. De reden daarvan is dat wij daar vandaan komen en wij het gebied, de bezienswaardigheden, de cultuur en gewoonten dus als geen ander kennen. Met de uitstapjes naar Krakow , Oswięcim , Wieliczka en Zakopane willen we niet uitsluitend de schoonheid van de regio presenteren. We willen ook laten zien dat ons land een eigen, unieke cultuur, traditie en geschiedenis heeft. Het is fascinerend om te zien hoe buitenlandse bezoekers ons land ervaren. We zijn soms getuige van de ontroering en fascinatie bij het zien van de Tatra. Tegelijkertijd zien we in gedachten verzonken mensen die het concentratie- kamp in Oswiȩcim bezoeken. In Krakow beleven de mensen veel plezier aan de rijke cultuur .Zien we verwondering bij het aanschouwen van de zoutwereld in Wieliczka. Mensen zeggen ons soms: “We zijn heel blij om hier te zijn geweest. Bedankt daarvoor.” Deze en andere mooie uitspraken motiveren ons voor meer dan 100% om u de kans te bieden Polen te ontdekken.