Theo en Cisca Hauwert

Kraków-Groepsreis 5 dagen

15/19mei 2024
Ook wij gingen met een groep van 9 pers op pad met Slawek in Polen. Alles is goed georganiseerd en verloopt mooi op tijd van vervoer en leuke excursies. Het hotel is prima goed bed en heerlijk ontbijt met mooi uitzicht over de Wisla rivier in Polen.
Na Auswitz zijn we nog naar het nieuwe huis van Slawek en Magda geweest. Wat een prachtig huis met veel grond eromheen waar ze samen bezig zijn om een camping op te starten.
Ze hebben al plek voor 10 campers en alles ziet er prachtig verzorgd uit . Er waren zelfs al plekken met campers bezet. Daarna kregen we nog koffie en lekkere taart en borrel van Magda.
Deze reis naar Polen is echt een aanrader wij hebben er erg van genoten. Bedankt voor al het moois wat we hebben gezien in jullie geliefde Polen.

Marian, Elly, Danique en Michelle

Kraków-Groepsreis 5 dagen

5-daagse reis naar Krakau.
We hebben enorm genoten van de geheel verzorgde reis. Het ontbrak aan niets. Slawek heeft ons de mooiste en meest indrukwekkende plekken laten zien. Zo zijn we ook bij Auschwitz geweest, het verhaal kwam mede door de Nederlands sprekende gids voor een ieder heel indrukwekkend over.
Daarnaast hebben we genoten van heuvelachtige natuur, de prachtige stad en van gezelligheid o.a. op de Poolse feestavond.
Slawek is een echte aanrader; met zijn warme, open, vriendelijke en vooral enthousiaste persoonlijkheid!

Ida Krikke

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Van 26 t/m 30 april 2023 zijn we met Ontdek Polen voor een 5-daagse reis naar Krakau geweest. De groep van 20 mensen bestond uit leden van de Evang. Gem. de W.E.G. uit Grootebroek en een stel vrienden. Een onvergetelijke reis! Wat hebben we veel gezien en gedaan. Diep onder indruk van de excursie naar het concentratiekamp Auschwitz en Birkenau, te vreselijk te bevatten wat daar allemaal is gebeurd.
Aan elk van de deelnemers is gevraagd wat op haar/hem de meeste indruk maakte en dat bleken toch vooral de excursies naar het concentratiekamp Auschwitz en Birkenau en de Wieliczka zoutmijnen te zijn geweest maar ook werd in ‘t bijzonder genoemd de gezellige en positieve sfeer in de groep mede door de inbreng van onze spontane en enthousiaste reisleider Slawek. Het hotel was prima met een prachtig uitzicht op het imposante Wawel – kasteel en ’s morgens werden we verwend met een heerlijk ontbijt. Een bijzondere reis met hoogtepunten en historische dieptepunten!
Ida Krikke

Ron Doffer

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Krakau 5 dagen
Wij zijn van 21 tot 25 september 2022 naar Krakau geweest
’s Avonds laat aangekomen in een prima hotel, de volgende ochtend zijn we een stadswandeling in Krakau gaan doen met een Nederlandstalige gids.
Zij kon veel vertellen over de oude stad, wat zeer indrukwekkend was
Daarna naar het Schindlerfabriek museum, ook daar wist zij ons veel te vertellen over wat er allemaal gebeurd was in de oorlog.
In de avond een Poolse avond met muziek, eten en drinken, heel gezellig en goed geregeld.
De 3e dag zijn we naar Auschitz-Birkenau gegaan.
Dit was een hele beladen excursie, het was prettig, dat dit met een Nederlands sprekende gids gedaan werd, hij vertelde over de gruwelijkheden wat hier allemaal heeft plaats gevonden, bizar!
Vervolgens naar Slawek zijn huis, hier werden we warm ontvangen door Magda (zijn vrouw), die op de achtergrond veel regelt.
Op de terugweg naar het Beskidengebergte, waar we konden genieten van een prachtig uitzicht over dit gedeelte van Polen.
De vierde dag naar de zoutmijnen van Wieliczka, 135 meter diep,
een imposante gebeuren, er staan foto’s op deze site, prachtig gewoon.
De 5e dag heeft Slawek nog een wandeltocht geregeld naar de Grafheuvel van Kościuszko
Hier een pracht uitzicht over Krakau
We waren in totaal met 14 deelnemers, een heel leuke gezellige groep, waar Slawek voor een ieder aandacht had.
De reis was perfect georganiseerd, de afwisseling van de beladen geschiedenis en daarnaast ontspanning was super geregeld, mede door de tomeloze inzet van Slawek
(en op de achtergrond Magda) hebben wij schitterende dagen gehad
Bedankt!
Ron en Tiny Doffer

Erwin

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Het weekend van 5 mei zijn we met z’n 4en meegegaan met deze reis. Samen met de situatie in het oosten gaf dat een extra lading aan de toch al indrukwekkende WWII gerelateerde excursies. Alles is goed geregeld aan de reis zodat je volledig kunt focussen op het beleven. De reisleider is heel enthousiast en zorgt voor een goede sfeer in de groep. We hebben ons dan ook erg vermaakt en veel gelachen. Er is in het programma ook voldoende vrije tijd opgenomen. Krakau is een bijzonder mooie stad waar een hele chille sfeer hangt. De kosten vond ik ook meevallen dus: absolute aanrader. Bedankt Slawek!

Rob en Mirjam

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Net terug uit Polen, prachtige reis met een geweldige reisleider. Altijd opgewekt en heel enthousiast. Beste Slawek, bedankt voor al het mooie wat je onze gezellige groep hebt laten zien.

Ger en Anneke Boos.

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Hallo Slawek en Magda, willen jullie samen nog bedanken voor de prachtige reis.
Zijn nog aan het nagenieten van zoveel moois. En alles top geregeld.
Heb de folder alweer doorgeven dus wie weet.
Nogmaals bedankt. Hartelijke groeten.

Frans en Gerie

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Beste Swawek,

Onze reis naar Polen hebben we als zeer indrukwekkend en mooi ervaren. De excursies waren perfect georganiseerd.
Het hotel was goed met een geweldig uitzicht. Ondanks de regen
hebben we erg genoten. Nogmaals bedankt voor deze reis.

Frans en Gerie

Adrie

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Beste Slawek,

Wij hebben genoten van de trip naar Krakau. Ondanks het weer was het mooi en indrukwekkend.
Jij bent een prima reisleider; je enthousiasme en inzet draagt zeker bij tot het slagen van de reis.
Bedank!

Groet,
Adrie en Paula

Mariëtte de Waard

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Net terug uit Krakau, wat een geweldige reis! Alles was tot in de puntjes verzorgd door Slawek. Heel veel gezien en gedaan met een super leuke en gezellige groep. Echt een aanrader!

Danielle & Nico Bakker

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Alle beoordelingen die al geschreven staan zeggen genoeg hoe mooi het is in Krakau. Dit hebben wij gelukkig ook mogen ervaren maar willen toch graag nog wat schrijven over de reisleider. Slawek, het is echt fantastisch hoe alles georganiseerd is. Maar nog belangrijker is hoe jij onze groep van 16 personen met elkaar liet omgaan. Je heb het echt iedereen enorm naar zijn zin gemaakt. Als wij het met de medereizigers over jou hadden dan zag je bij een ieder een grote glimlach ontstaan!

Hartelijk dank!

Danielle & Nico Bakker

Piet Visser

Zakopane

Twee jaar terug naar Krakau geweest dat vond ik al geweldig interessant en indrukwekkend. Nu net terug van Zakopane. Het was super, de Zakopaanse bouwstijl, het Tatragebergte hebben een diepe indruk bij me achter gelaten. De reis was goed verzorgd met een splinter nieuw hotel. En Slawek regelt en vertaalt waar nodig.
Slawek en Magda bedankt voor de mogelijkheid die jullie bieden.
Succes, Piet Visser

Joop en Astrid Kampen

Zakopane

Met een fantastische groep naar Zakopane geweest.
Wat een mooie reis,de natuur, een fantastisch hotel,lekker eten,varen over een rivier met vlotten ,de bergen in tot wel tweeduizend meter hoogte ,meer dan super.
Slawek heeft ons alles laten zien ,meer dan de moeite waard om daar een keer naar toe af te reizen.
Samen willen wij Magda en Slawek ontzettend bedanken voor deze reis die wij nooit meer zullen vergeten.Dit was onze tweede reis met Ontdekpolen.eu,en wat ons betreft zullen er nog vele volgen.
Gr Joop en Astrid.

Willem

Zakopane

Zaterdag 10 september, net thuis gekomen van een een prachtige reis naar zakopane ,…geweldig wat hebben magda en Slawek dit ontzetten tot in de puntjes verzorgd ……het was meer dan top,…Magda en Slawek bedankt voor deze zeer mooie vakantie in de prachtige omgeving van Zakopane ….Een absolute aanrader!! Groeten Willem Schenk

Ula

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Wij vonden onze vakantie in Krakau fantastisch, alles was prima geregeld en verliep dus gladjes. We zouden het iedereen aanbevelen, Auschwitz was zeer indrukwekkend maar de zoutmijnen niet minder! Erg tevreden en een mooie herinnering rijker….!
Hartelijke groet, A3, Ula & kinderen

Joke

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Hallo Magdalena,
De excursie naar Auswitz tijdens ons verblijf in Krakau was perfect geregeld. Alles volgens de planning en een goede, bevlogen gids, Wojciech.
Vriendelijke groet,
Joke

Simon en Gre Mazereeuw

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Hallo Zwawek en Magdalena

Wij hadden geen idee hoe Polen eruit zou zien

wat een verrassing dat we in het hotel aankwamen, een prachtige kamer met een fantastisch uitzicht op de stad en rivier

de excursies waren prima geregeld en heel erg mooi/interessant

het kamp indrukwekkend, prima het vervolg naar de berg om even te bezinnen.

ook het gezamenlijke eten in de stad was erg gezellig, en mooie locaties

maar bovenal jouw gezelligheid en bevlogenheid om het ons naar de zin te maken, hebben we erg gewaardeerd

Hartelijke groeten
Simon en Gre

Fred, Gretha en Evelien

Kraków-Groepsreis 5 dagen

We hebben een fantastische reis naar Krakau gemaakt. We waren aangenaam verrast hoe mooi dat gebied in Polen en ook de stad Krakau is. We logeerden in een prachtig hotel, mooi gelegen aan de Wisla. Ruime, nette kamers en heerlijk en uitgebreid ontbijt. We hebben interessante, mooie, maar ook aangrijpende excursies gemaakt. Alles zeer goed verzorgd en geregeld door Svawek. Heerlijk eten en drinken. Svawek en Magda, hartelijk bedankt, dziękuję

Kees en Jolanda

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Zaterdag thuisgekomen van een prachtige indrukwekkende reis.
Alles even goed verzorgd en geregeld.
Met een dikke pluim voor Swawek !!!
Swawek en Magda bedankt we hebben ervan genoten.

Aad & Trudy Ploeg.

Kraków-Groepsreis 5 dagen

We zijn gister net terug gekomen van deze prachtig reis. Wat waren we verrast door de prachtige stad en de georganiseerde trips.
En alles tot in de puntjes verzorgd! Onze groep bestond uit 15 personen, van jong tot iets minder jong, waarvan 1 persoon een rolstoel nodig had. Daar had Swawek ook voor gezorgd. Keurig op het afgesproken tijdstip afgeleverd.
Kortom de ideale manier om Polen te leren kennen.
Swawek en Magda, bedankt dat jullie dit organiseren!

Annemiek

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Waar een toevallige leuke ontmoeting onderweg met Swasek toe kan leiden .Een reisje naar Polen met zijn Reisbureau 'ontdek Polen’ om zijn land te leren kennen met zijn cultuur en historie. Indrukwekkend reis zo samen met ons gezin .Naar Auswich/Birkenau ,de zoutmijnen en de fabriek Schindlers List .Zeer zeker de moeite waard .De geheel verzorgde reis was heerlijk zelf niets hoeven te regelen en prettig dat Swasek mee is voor de taal en vele vragen van het land te beantwoorden. Topper hoor voor een ieder .

Monique Groot

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Wij zijn met het hele gezin meegegaan met „ontdek polen” van 16-20 april 2016. Ik kan dit echt iedereen aanraden! Wij waren met een groep van acht met de leeftijd 20 tot 60 jaar. De stadswandeling en Schindler’s fabriek bezoeken op de tweede dag was zeer interessant en dan heb je gelijk een indruk van de stad en geschiedenis. Vervolgens naar Auschwitz wat bij iedereen een behoorlijke indruk maakte. De vierde dag zijn wij naar de Zoutmijn geweest waarbij de gids ons heeft rondgeleid in het gangenstelsel van de mijn.
Het was een zeer leuke citytrip en tot in de puntjes verzorgd door Swavek en Magdalena! Wij hebben genoten en raden het iedereen aan om Krakau een keer te bezoeken met 'ontdek polen’!

Francien

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Samen met het gezin naar het nog onbekende Polen voor ons. Het was geweldig. Alles tot in de puntjes geregeld en de reisleider wist ook leuke tentjes te vinden voor eten en drinken. Alles was goed geregeld van taxi tot entree tickets.
Echt een aanrader om polen via deze manier te ontdekken.

Willem de Vogelaar

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Ben ook via ”Ontdek Polen” naar Krakau,Auswitch en de zoutmijn geweest,wat een mooie en indrukwekkende ervaring is geworden.
Uitstekend hotel,goed ontbijt en alles prima en in ontspannen sfeer geleid
door de loyale en sympathieke organisator Swawek.
Willem

Gerda en Johan

Kraków-Groepsreis 5 dagen

We hebben genoten van de reis naar Polen. In kore tijd veel gezien en indrukken opgedaan. De reis was prima verzorgd, goed hotel, indrukwekkende excursies en niet te vergeten een fijne reisleider
Kortom, het is een aanrader om met „Ontdek Polen” mee te gaan.

Groetjes, Gerda en Johan de Vogelaar

Ton

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Leuke dagen gehad in Polen. Krakau is een fantastische stad. Een echte aanrader! Prachtige gebouwen, schone straten, goed eten en drinken. ( spot goedkoop ) en aardige mensen. Het programma zat goed in elkaar. indrukwekkende excursies, maar voldoende vrije tijd om van het leven te genieten.
Met als kers op de taart, een hele sympathieke reisleider. Iedereen bedankt!

Ellen, Hilda,Denise

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Beste Reisleider….
Wat hebben wij mooie dagen gehad, en wat heb je het allemaal goed verzorgd….!!
Wat is het een mooie plaats daar waar wij waren…. zeker voor herhaling vatbaar!!
Het eten en drinken was daar super…. en ook nog is heel goedkoop!
Hotel was super… netjes en schoon.
kortom wij hebben het SUPER gehad.
Bedankt voor alles.

Liefs Ellen Hilda en Denise

Dave en Marry

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Wat moeten wij nog toevoegen aan de onderstaande reacties, alles klopt wat er staat beschreven. Echt super maar ga het zelf ervaren.

Zwavek bedankt en vooral zo doorgaan! groeten Dave en Marry

Hans Visser

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Mooie goed verzorgde trip naar Polen gehad.
Met dank aan Slawek.

Dirk & Silvia

Kraków-Groepsreis 5 dagen

Leuke reis goed verzorgd! Krakau verassende mooie levendige stad ook op een door de weekse dag. Progamma zat goed in elkaar! ontdek Polen, echt een aanrader !!