Kraków: Het bruisende centrum van het moderne Polen met een rijke historie

Elke jaar bezoeken zeven miljoen toeristen Kraków. Ze komen van over de hele wereld, zoals uit de Verenigde Staten of uit het Verre Oosten; een bewijs dat deze regio toeristisch zeer aantrekkelijk is.

Krakau, of Kraków in het Pools, is een van de oudste steden in Polen. De geschiedenis van de stad dateert uit de tiende eeuw, toen de stad onder Groot-Moravisch bewind werd gesticht . Tot 1611 was hier de zetel van de Poolse koningen en tot 1795 was Kraków de formele Poolse hoofdstad. Maarliefst vier eeuwen lang werden hier de Poolse koningen gekroond, die vanuit de stad de regie over het land hielden.

In de loop der eeuwen is de ligging van de grenzen veelvuldig gewijzigd, als gevolg van de vele verschillende invloedsferen.  Dit heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de huidige Poolse cultuur. In Kraków zien we bijvoorbeeld tientallen perfect bewaarde middeleeuwse monumenten van wereldklasse. De stad is uniek en valt op door zijn geheel eigen sfeer en karakter. 

De Wisła- regio, waar Kraków in ligt, heeft heel veel te bieden. Als je voor de eerste keer naar Polen gaat, is dit gebied  zeer geschikt als bestemming , omdat in dit gebied  de eerste belangrijke Poolse steden zijn ontstaan. Na een bezoek aan de Wisła- regio is het gemakkelijker de rijke geschiedenis van Polen te begrijpen.

Ontdek Polen neemt je graag mee op reis door dit stukje Polen.We laten je Wawel  zien, de heuvel midden in Kraków langs de Wisła, waar de koningen paleis hielden.We leiden je door de oude binnenstad met zijn pittoreske huizen, kleine straatjes en talloze oude kerken uit verschillende tijdperken. We laten je kennis maken met de rijkdom van architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en de Jagiellonski Universiteit, symbool van kennis en wetenschap. Vervolgens tonen we Kazimierz, een oud deel van Kraków. Kazimierz is een bakermat van de Joodse culuur, waarvan veel bewaard is gebleven.

Kraków;  een stad die nooit ”slaapt”, een  de stad die door machtige koningen werd bewaakt , een stad die geheimen bevat, een stad waar het heden de middeleeuwen ontmoet.

                                               5 DAAGSE REIS NAAR KRAKÓW MET EXCURSIES

REISDATA: 2024

september 18 t/m 22 – 8 plekken vrij

oktober 2 t/m 6 -vol geboekt

 • Andere vertrekdata op aanvraag-individuele reis
1

Dag 1

Airport Kraków , transfer naar hotel, geen excursies.
2

Dag 2: Kraków

 • Stadswandeling Oude Stad (UNESCO)
 • Bezoek Oscar Schindler fabriek museum
 • Bezoek Joodse wijk Kazimierz
 • Vrij programma

3

Dag 3: Auschwitz Birkenau

 • Bezoek  KL Auschwitz – Birkenau (UNESCO)-Duits naziconcentratie-en vernietigingskamp
 • Reis naar de Beskidengebergte Góra zar (761m)-gedeelte van de Karpaten
 • Vrij programma

4

Dag 4: Wieliczka zoutmijn

 • Bezoek diep onder de aarde Wieliczka zoutmijn (UNESCO)
 • Poolse folklore avond (Traditioneel pools diner ,folkloremuziekconcert en dansshow)
 • Vrij programma

5

Dag 5

Terugreis naar Nederland

Prijs: €865,- p.p. 

BOVENSTAANDE PRIJS IS INCLUSIEF

 • Retourvlucht Amsterdam(KLM)-Krakau
 • 4 overnachtingen met ontbijt in 3 sterren hotel
 • Handbagage afm.55x35x25 cm.
 • Bus transfer luchthaven naar hotel
 • Genoemde excursies(Krakau en Auschwitz) met Nederlandstalige  gids
 • Bus transfer genoemde excursies
 • Poolse folklore avond
 • Toegangsgelden bij de genoemde excursies
 • Alle belastingen
 • Tweetalige Reisleider
 • Veel plezier

AANVULLENDE INFORMATIE

 • Bijdrage garantiefonds reisgelden € 20,-
 • Bovenstaande prijzen zijn op basis van 2 persoonskamers of meer.
 • Eenpersoonskamertoeslag € 120,-
 • Boekingskosten € 25,-
 • Informatie onder voorbehoud van beschikbaarheid, typefouten, vlucht- en prijswijzigingen
 • Als er genoeg deelname is gaat de excursie naar Polen door
 • Bij een boeking met vertrek binnen 6 weken hebben wij het recht om de prijzen redelijkerwijs aan te passen.
 • Wij vliegen meestal op woensdagavond heen en op zondagochtend terug. Gaat uw voorkeur uit naar andere vluchttijden, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken


Reis naar Polen met het reisbureau Ontdek Polen
Reis naar Polen met het reisbureau Ontdek Polen
Reis naar Polen met het reisbureau Ontdek Polen
Reis naar Polen met het reisbureau Ontdek Polen
Reis naar Polen met ontdek polen
Reis naar Polen met het reisbureau Ontdek Polen
ontdek polen
Reis naar Polen met ontdek polen

Tour Reviews

4.94 based on 37 reviews
23/05/2024

15/19mei 2024
Ook wij gingen met een groep van 9 pers op pad met Slawek in Polen. Alles is goed georganiseerd en verloopt mooi op tijd van vervoer en leuke excursies. Het hotel is prima goed bed en heerlijk ontbijt met mooi uitzicht over de Wisla rivier in Polen.
Na Auswitz zijn we nog naar het nieuwe huis van Slawek en Magda geweest. Wat een prachtig huis met veel grond eromheen waar ze samen bezig zijn om een camping op te starten.
Ze hebben al plek voor 10 campers en alles ziet er prachtig verzorgd uit . Er waren zelfs al plekken met campers bezet. Daarna kregen we nog koffie en lekkere taart en borrel van Magda.
Deze reis naar Polen is echt een aanrader wij hebben er erg van genoten. Bedankt voor al het moois wat we hebben gezien in jullie geliefde Polen.

28/10/2023

5-daagse reis naar Krakau.
We hebben enorm genoten van de geheel verzorgde reis. Het ontbrak aan niets. Slawek heeft ons de mooiste en meest indrukwekkende plekken laten zien. Zo zijn we ook bij Auschwitz geweest, het verhaal kwam mede door de Nederlands sprekende gids voor een ieder heel indrukwekkend over.
Daarnaast hebben we genoten van heuvelachtige natuur, de prachtige stad en van gezelligheid o.a. op de Poolse feestavond.
Slawek is een echte aanrader; met zijn warme, open, vriendelijke en vooral enthousiaste persoonlijkheid!

15/05/2023

Van 26 t/m 30 april 2023 zijn we met Ontdek Polen voor een 5-daagse reis naar Krakau geweest. De groep van 20 mensen bestond uit leden van de Evang. Gem. de W.E.G. uit Grootebroek en een stel vrienden. Een onvergetelijke reis! Wat hebben we veel gezien en gedaan. Diep onder indruk van de excursie naar het concentratiekamp Auschwitz en Birkenau, te vreselijk te bevatten wat daar allemaal is gebeurd.
Aan elk van de deelnemers is gevraagd wat op haar/hem de meeste indruk maakte en dat bleken toch vooral de excursies naar het concentratiekamp Auschwitz en Birkenau en de Wieliczka zoutmijnen te zijn geweest maar ook werd in ‘t bijzonder genoemd de gezellige en positieve sfeer in de groep mede door de inbreng van onze spontane en enthousiaste reisleider Slawek. Het hotel was prima met een prachtig uitzicht op het imposante Wawel – kasteel en ’s morgens werden we verwend met een heerlijk ontbijt. Een bijzondere reis met hoogtepunten en historische dieptepunten!
Ida Krikke

12/10/2022

Krakau 5 dagen
Wij zijn van 21 tot 25 september 2022 naar Krakau geweest
’s Avonds laat aangekomen in een prima hotel, de volgende ochtend zijn we een stadswandeling in Krakau gaan doen met een Nederlandstalige gids.
Zij kon veel vertellen over de oude stad, wat zeer indrukwekkend was
Daarna naar het Schindlerfabriek museum, ook daar wist zij ons veel te vertellen over wat er allemaal gebeurd was in de oorlog.
In de avond een Poolse avond met muziek, eten en drinken, heel gezellig en goed geregeld.
De 3e dag zijn we naar Auschitz-Birkenau gegaan.
Dit was een hele beladen excursie, het was prettig, dat dit met een Nederlands sprekende gids gedaan werd, hij vertelde over de gruwelijkheden wat hier allemaal heeft plaats gevonden, bizar!
Vervolgens naar Slawek zijn huis, hier werden we warm ontvangen door Magda (zijn vrouw), die op de achtergrond veel regelt.
Op de terugweg naar het Beskidengebergte, waar we konden genieten van een prachtig uitzicht over dit gedeelte van Polen.
De vierde dag naar de zoutmijnen van Wieliczka, 135 meter diep,
een imposante gebeuren, er staan foto’s op deze site, prachtig gewoon.
De 5e dag heeft Slawek nog een wandeltocht geregeld naar de Grafheuvel van Kościuszko
Hier een pracht uitzicht over Krakau
We waren in totaal met 14 deelnemers, een heel leuke gezellige groep, waar Slawek voor een ieder aandacht had.
De reis was perfect georganiseerd, de afwisseling van de beladen geschiedenis en daarnaast ontspanning was super geregeld, mede door de tomeloze inzet van Slawek
(en op de achtergrond Magda) hebben wij schitterende dagen gehad
Bedankt!
Ron en Tiny Doffer

15/05/2022

Het weekend van 5 mei zijn we met z’n 4en meegegaan met deze reis. Samen met de situatie in het oosten gaf dat een extra lading aan de toch al indrukwekkende WWII gerelateerde excursies. Alles is goed geregeld aan de reis zodat je volledig kunt focussen op het beleven. De reisleider is heel enthousiast en zorgt voor een goede sfeer in de groep. We hebben ons dan ook erg vermaakt en veel gelachen. Er is in het programma ook voldoende vrije tijd opgenomen. Krakau is een bijzonder mooie stad waar een hele chille sfeer hangt. De kosten vond ik ook meevallen dus: absolute aanrader. Bedankt Slawek!

16/10/2019

Net terug van onze reis naar Krakau. Van 10 t/m. 14 Okt. 2019. Hanny en ik (en onze medereizigers durf ik te beweren) kijken er met plezier op terug.De reis was leerzaam, indrukwekkend en erg leuk. Magda en Slawek, jullie enthousiasme en betrokkenheid is daarbij zeer van betekenis geweest. Dank daarvoor.

15/06/2019

Net terug uit Polen, prachtige reis met een geweldige reisleider. Altijd opgewekt en heel enthousiast. Beste Slawek, bedankt voor al het mooie wat je onze gezellige groep hebt laten zien.

25/07/2018

Annet Mol heeft Ontdekpolen beoordeeld — 5 sterren
24 mei ·
Wat een belevenis daar in Polen. Wist niet dat het er zo mooi was. Wat hebben we genoten en raken er niet over uitgepraat. Lieve mensen van de groep van week 15 t/met 19 mei Bedankt het waren Supper Dagen. Ook Swawek je was een Kanjer van een gids. DX Deze mensen gaan zeker volgend jaar weer.

25/07/2018

Aly Kuik heeft Ontdekpolen beoordeeld — 5 sterren
13 mei ·
Wat hebben wij een geweldige reis gehad. Swawek 10 koeien voor alles wat je voor ons gedaan hebt en wat je ons hebt laten zien.

25/07/2018

Nicole Van T Hof heeft Ontdekpolen beoordeeld — 5 sterren
12 mei ·
Wat een reis. Wat een indrukken. Wat onbeschrijfelijk. Lekker zonnetje. Bijzonder maar meestal lekker gegeten.

En Swawek bedankt dat je ons mee wilde nemen in jouw wereld!!

06/01/2018

Hallo Slawek en Magda, willen jullie samen nog bedanken voor de prachtige reis.
Zijn nog aan het nagenieten van zoveel moois. En alles top geregeld.
Heb de folder alweer doorgeven dus wie weet.
Nogmaals bedankt. Hartelijke groeten.

23/10/2017

Beste Swawek,

Onze reis naar Polen hebben we als zeer indrukwekkend en mooi ervaren. De excursies waren perfect georganiseerd.
Het hotel was goed met een geweldig uitzicht. Ondanks de regen
hebben we erg genoten. Nogmaals bedankt voor deze reis.

Frans en Gerie

12/10/2017

Beste Slawek,

Wij hebben genoten van de trip naar Krakau. Ondanks het weer was het mooi en indrukwekkend.
Jij bent een prima reisleider; je enthousiasme en inzet draagt zeker bij tot het slagen van de reis.
Bedank!

Groet,
Adrie en Paula

30/05/2017

Net terug uit Krakau, wat een geweldige reis! Alles was tot in de puntjes verzorgd door Slawek. Heel veel gezien en gedaan met een super leuke en gezellige groep. Echt een aanrader!

29/05/2017

Alle beoordelingen die al geschreven staan zeggen genoeg hoe mooi het is in Krakau. Dit hebben wij gelukkig ook mogen ervaren maar willen toch graag nog wat schrijven over de reisleider. Slawek, het is echt fantastisch hoe alles georganiseerd is. Maar nog belangrijker is hoe jij onze groep van 16 personen met elkaar liet omgaan. Je heb het echt iedereen enorm naar zijn zin gemaakt. Als wij het met de medereizigers over jou hadden dan zag je bij een ieder een grote glimlach ontstaan!

Hartelijk dank!

Danielle & Nico Bakker

22/08/2016

Wij vonden onze vakantie in Krakau fantastisch, alles was prima geregeld en verliep dus gladjes. We zouden het iedereen aanbevelen, Auschwitz was zeer indrukwekkend maar de zoutmijnen niet minder! Erg tevreden en een mooie herinnering rijker….!
Hartelijke groet, A3, Ula & kinderen

20/06/2016

Hallo Magdalena,
De excursie naar Auswitz tijdens ons verblijf in Krakau was perfect geregeld. Alles volgens de planning en een goede, bevlogen gids, Wojciech.
Vriendelijke groet,
Joke

01/06/2016

Hallo Zwawek en Magdalena

Wij hadden geen idee hoe Polen eruit zou zien

wat een verrassing dat we in het hotel aankwamen, een prachtige kamer met een fantastisch uitzicht op de stad en rivier

de excursies waren prima geregeld en heel erg mooi/interessant

het kamp indrukwekkend, prima het vervolg naar de berg om even te bezinnen.

ook het gezamenlijke eten in de stad was erg gezellig, en mooie locaties

maar bovenal jouw gezelligheid en bevlogenheid om het ons naar de zin te maken, hebben we erg gewaardeerd

Hartelijke groeten
Simon en Gre

30/05/2016

We hebben een fantastische reis naar Krakau gemaakt. We waren aangenaam verrast hoe mooi dat gebied in Polen en ook de stad Krakau is. We logeerden in een prachtig hotel, mooi gelegen aan de Wisla. Ruime, nette kamers en heerlijk en uitgebreid ontbijt. We hebben interessante, mooie, maar ook aangrijpende excursies gemaakt. Alles zeer goed verzorgd en geregeld door Svawek. Heerlijk eten en drinken. Svawek en Magda, hartelijk bedankt, dziękuję

30/05/2016

Zaterdag thuisgekomen van een prachtige indrukwekkende reis.
Alles even goed verzorgd en geregeld.
Met een dikke pluim voor Swawek !!!
Swawek en Magda bedankt we hebben ervan genoten.

29/05/2016

We zijn gister net terug gekomen van deze prachtig reis. Wat waren we verrast door de prachtige stad en de georganiseerde trips.
En alles tot in de puntjes verzorgd! Onze groep bestond uit 15 personen, van jong tot iets minder jong, waarvan 1 persoon een rolstoel nodig had. Daar had Swawek ook voor gezorgd. Keurig op het afgesproken tijdstip afgeleverd.
Kortom de ideale manier om Polen te leren kennen.
Swawek en Magda, bedankt dat jullie dit organiseren!

13/05/2016

Waar een toevallige leuke ontmoeting onderweg met Swasek toe kan leiden .Een reisje naar Polen met zijn Reisbureau 'ontdek Polen’ om zijn land te leren kennen met zijn cultuur en historie. Indrukwekkend reis zo samen met ons gezin .Naar Auswich/Birkenau ,de zoutmijnen en de fabriek Schindlers List .Zeer zeker de moeite waard .De geheel verzorgde reis was heerlijk zelf niets hoeven te regelen en prettig dat Swasek mee is voor de taal en vele vragen van het land te beantwoorden. Topper hoor voor een ieder .

04/05/2016

Wij zijn met het hele gezin meegegaan met „ontdek polen” van 16-20 april 2016. Ik kan dit echt iedereen aanraden! Wij waren met een groep van acht met de leeftijd 20 tot 60 jaar. De stadswandeling en Schindler’s fabriek bezoeken op de tweede dag was zeer interessant en dan heb je gelijk een indruk van de stad en geschiedenis. Vervolgens naar Auschwitz wat bij iedereen een behoorlijke indruk maakte. De vierde dag zijn wij naar de Zoutmijn geweest waarbij de gids ons heeft rondgeleid in het gangenstelsel van de mijn.
Het was een zeer leuke citytrip en tot in de puntjes verzorgd door Swavek en Magdalena! Wij hebben genoten en raden het iedereen aan om Krakau een keer te bezoeken met 'ontdek polen’!

23/04/2016

Samen met het gezin naar het nog onbekende Polen voor ons. Het was geweldig. Alles tot in de puntjes geregeld en de reisleider wist ook leuke tentjes te vinden voor eten en drinken. Alles was goed geregeld van taxi tot entree tickets.
Echt een aanrader om polen via deze manier te ontdekken.

14/11/2015

Ben ook via ”Ontdek Polen” naar Krakau,Auswitch en de zoutmijn geweest,wat een mooie en indrukwekkende ervaring is geworden.
Uitstekend hotel,goed ontbijt en alles prima en in ontspannen sfeer geleid
door de loyale en sympathieke organisator Swawek.
Willem

12/05/2015

We hebben genoten van de reis naar Polen. In kore tijd veel gezien en indrukken opgedaan. De reis was prima verzorgd, goed hotel, indrukwekkende excursies en niet te vergeten een fijne reisleider
Kortom, het is een aanrader om met „Ontdek Polen” mee te gaan.

Groetjes, Gerda en Johan de Vogelaar

25/04/2015

Leuke dagen gehad in Polen. Krakau is een fantastische stad. Een echte aanrader! Prachtige gebouwen, schone straten, goed eten en drinken. ( spot goedkoop ) en aardige mensen. Het programma zat goed in elkaar. indrukwekkende excursies, maar voldoende vrije tijd om van het leven te genieten.
Met als kers op de taart, een hele sympathieke reisleider. Iedereen bedankt!

05/04/2015

Beste Reisleider….
Wat hebben wij mooie dagen gehad, en wat heb je het allemaal goed verzorgd….!!
Wat is het een mooie plaats daar waar wij waren…. zeker voor herhaling vatbaar!!
Het eten en drinken was daar super…. en ook nog is heel goedkoop!
Hotel was super… netjes en schoon.
kortom wij hebben het SUPER gehad.
Bedankt voor alles.

Liefs Ellen Hilda en Denise

03/04/2015

Wat moeten wij nog toevoegen aan de onderstaande reacties, alles klopt wat er staat beschreven. Echt super maar ga het zelf ervaren.

Zwavek bedankt en vooral zo doorgaan! groeten Dave en Marry

21/11/2014

Mooie goed verzorgde trip naar Polen gehad.
Met dank aan Slawek.

28/10/2014

Leuke reis goed verzorgd! Krakau verassende mooie levendige stad ook op een door de weekse dag. Progamma zat goed in elkaar! ontdek Polen, echt een aanrader !!

21/10/2014

Hoi lieve mensen,
Wij zijn 20 sept met een groep naar Polen geweest ,een van de mooiste vacanties.
Onder leiding van Fam Cornas.
Op en top geregeld, geweldig hotel en heerlijk eten.
Een hele mooie stad (Krakau).
Met de bus die altijd op tijd was, richting Auswitch en een dag later naar de zoutmijnen 130 meter diep en een gangenstelsel van wel 250 km lang ,ongelofelijk.
Dit is een echte aanrader voor iedereen ,met buren familie of vrienden,een overgetelijke ervaring.
Nog hartelijk dank voor deze trip ,en we gaan zeker nog een keer mee.
Gr Joop en Astrid Kampen.

21/10/2014

Zeer mooie trip naar Polen gehad en super georganiseerd

16/10/2014

Ook ik ben 20 September meegeweest met Zwavek (Ontdek Polen). Ik heb echt een prachtige/indrukwekkende excursie gehad naar o.a. Krakau,Auswitch en de zoutmijnen. Dit overtrof echt m’n verwachtingen! En prima georganiseerd met vervoer,gidsen,hotel enz.
Zwavek: Dit is voor herhaling vatbaar! En mensen: Polen is echt goedkoop wat eten drinken betreft, je kan daar echt voor heel weinig geld heerlijk eten.

14/10/2014

Super leuke reis gehad,gezelligheid cultuur en geschiedenis lopen in elkaar over, een aanrader

21/09/2014

Goede vakantie in Polen gehad

10/11/2013

Prachtige en goed verzorgde vakantie gehad in oktober 2013 dankzij familie Kornas

Leave a Review

Rating